Hur fungerar TMPL?

Social medie-plattform 2.0

TMPL är en social medie-plattform som låter dem som bor i ett hus eller bostadsområde kommunicera med sina grannar i ett flöde som liknar det på Facebook. Man kan boka gemensamma resurser som tvättstuga, uteplats eller övernattningsrum, eller köpa, sälja eller ge bort saker via TMPLs marknadsplats.
När det är dags för grillfest eller årsmötet i bostadsrättsföreningen kan inbjudan skickas ut via TMPL, som automatiskt registrerar tiden i telefonens inbyggda kalender. Den som är hungrig kan enkelt beställa från lokala restaurangers menyer eller köpa en matkasse från närmaste livsmedelsbutik. Inbyggda mätare håller koll på varje lägenhets el- och vattenförbrukning, och ger anpassade spartips. Den som vill kan tävla mot andra som bor i liknande lägenheter om vem som är mest energismart. Snart kommer funktioner som kontrollerar låset i ytterdörren, visar när man fått post i brevlådan eller som gör det möjligt att sätta på kaffebryggaren på distans, så att kaffet är klart när man kommer hem. (Vissa av tjänsterna ovan kräver att infrastrukturen i huset du bor stödjer detta)

Vad kostar det att använda TMPL?

Gratis för privatpersoner

För dig som bor i en TMPL-fastighet är appen gratis, det är din hyresvärd eller BRF som beslutar om hur kostnaden skall tas.

-En bostadsrättsförening betalar en anslutningsavgift och därefter en månadsavgift för varje ansluten lägenhet.

-Hyresvärdar/fastighetsutvecklare som vill ha en egen version/licens av plattformen betalar en övergripande anpassningsavgift och sen en månadsavgift för varje ansluten lägenhet. I anpassningsavgiften ingår modifiering till önskad design och önskade funktioner/moduler.

Kan jag få in TMPL i mitt lägenhet?

TMPL är för alla

Ja, det kan du. Prata med din hyresvärd eller bostadsrättsförening och be dem kontakta oss. Din förening, fastighet- eller hyresvärd skall först ansluta sig till TMPL och därefter har du tillgång till plattformen.

Måste man ha en egen dator för att använda TMPL?

Vi följer den mobila utvecklingen

Nej, det räcker med en Android eller iPhone-mobil.

Behövs det en egen server för att TMPL ska fungera?

Vi har gjort det enkelt för er

Nej, allt ligger ligger lagrat i vår molntjänst.

Vad krävs för att installera TMPL?

En smartphone är det som krävs

Tekniska förutsättningar och krav för att installera TMPL idag, är att du har en iPhone 4s eller senare modell (minimum krav iOS 9) eller Android (minimum version 4.4.3).

Vem kan se vad jag skriver i TMPL

Du är skyddad i TMPL miljön

Det du skriver i TMPL syns enbart för dig och dina grannar som är uppkopplade inom samma förening/bostad.

Kan mina grannar se min el- och vattenförbrukning?

Du har kontorll över din lägenhet och dess inehåll

Nej, din förbrukning är enbart kopplad till din lägenhet. Bara du och de andra som bor med dig i lägenheten kan se förbrukningen

Kan jag radera det jag har skrivit i TMPL?

Vett och etikett

Ja det kan du, du kan även rapportera olämpliga meddelanden skrivna av andra grannar. Om du skulle flytta från lägenheten raderas även alla användardata automatiskt.

Jag har idéer om nya funktioner, vad gör jag med dem?

Så roligt!

TMPL är byggd för att öka användarvänligheten hos just sina användare, och alla förslag är välkomna. Kontakta oss på info@tmpl.se

Hur kan lokala företag som exempelvis affärer och restauranger få vara med i grannskapets TMPL-meny

Vi gynnar alla lokala serviceinrättningar

Lokala serviceinrättningar kan ansluta sig till TMPL genom att kontakta oss på info@tmpl.se, Vi guidar er genom implementering av meny och produkter, och visar hur ordersystemet fungerar.